Retourbeleid en Instructies

Heb je bij Loftlamp.nl een product gekocht welke niet aan de verwachtingen voldoet? Je hebt bij ons 14 dagen bedenktijd (na ontvangst van de producten om de aankoop te beoordelen). Mocht deze onverhoopt niet bevallen, dan kun je een retour aanmelden.

We willen eenieder vriendelijk verzoeken om onderstaande voorwaarden en veelgestelde vragen goed door te nemen alvorens een retour aan te melden. Alleen als je kunt voldoen aan de voorwaarden, kunnen wij jouw retour in behandeling nemen.

Wat zijn de voorwaarden om te kunnen retourneren?

Onderstaande retourvoorwaarden zijn van toepassing op een aankoop gedaan door een consument:

1: Je hebt de bestelling niet langer dan 14 dagen in huis momenteel.

2: De lamp is niet geïnstalleerd geweest en verkeerd in nieuwstaat.

3: Alle originele verpakkingen en toebehoren zijn aanwezig en kunnen netjes worden geretourneerd.

4: Je bent in staat om de verpakking netjes en zorgvuldig verzendklaar te maken en weg te brengen naar een PostNL pakketpunt, zodat de retour veilig bij ons terug kan komen.

5: Jouw bestelling valt niet onder de noemer “Maatwerk”.
Voor toelichting betreffende maatwerk, zie verderop in de veelgestelde vragen op deze pagina.

Mijn lamp is beschadigd. Moet ik deze retourneren?

Helaas komt het wel eens voor dat producten (zoals glas, lichtbronnen en andere gevoelige onderdelen) beschadigd raken tijdens transport. Schrik hier niet van. Wij zullen er alles aan doen om dit te vervangen wanneer gebleken is dat dit door transport is veroorzaakt.

Het is daarom noodzaak om je product na ontvangst, binnen 24-48 uur te controleren op deugdelijkheid. Zo kunnen eventuele transportschades verhaald worden bij de vervoerder.

Signaleer je schade aan het product, neem dan contact met ons op via email. Het toesturen van foto’s waarop de schade zichtbaar is, is zeer belangrijk. Ook ontvangen we graag een aantal foto’s van de verpakking (doos) zelf. Zowel binnen als buitenzijde.

Na ontvangst van deze foto’s gaan we meteen aan de slag om een vervangend onderdeel of product te leveren.

Wanneer krijg ik het aankoopbedrag terug?

Na ontvangst van de retour wordt deze bij ons gecontroleerd op deugdelijkheid. Als alles in orde is, gaan we binnen 2 tot 3 werkdagen over op terugbetaling van het aankoopbedrag.

Alle terugbetalingen worden gedaan via de betaalmethode waarmee je ons hebt betaald. Voorbeeld: Als je per iDEAL hebt betaald, dan ontvang je het bedrag terug op de IBAN waarmee je ons hebt betaald.

Bij een terugbetaling kan het voorkomen dat je onze handelsnaam (Loftlamp.nl) niet tussen de transacties op jouw IBAN ziet staan. Zoek dan op STG Mollie Payments en verifieer of het bedrag overeenkomt. Mocht je de transactie van de terugbetaling alsnog niet kunnen vinden, neem dan contact op met ons.

Kan ik Maatwerk producten retourneren?

Helaas niet… De lamp is immers specifiek naar wens op maat gemaakt. Onder de definitie van Maatwerk producten wordt het volgende verstaan:

Bijvoorbeeld: Op maat gemaakte bekabeling, andere kleurstellingen dan gebruikelijk, of een aanpassing aan het ontwerp. In de regel is er vooraf altijd contact geweest over de “Custom Made” aanpassing en is bovenstaande ook met je besproken.

Uitzondering: De producten welke aangeboden worden in de categorie “Zelf Samenstellen“, vallen niet onder Maatwerk producten, tenzij een specifieke aanpassing zoals hierboven omschreven, vooraf tussen beide partijen wordt besproken.

Moet ik betalen voor een retourzending?

Voor onze Nederlandse en Belgische klanten nemen wij de kosten voor een retourzending voor onze rekening. Voor klanten uit overige EU landen zijn de kosten voor een retourzending voor rekening van de klant.

De termijn van 14 dagen is voorbij. Kan ik nog retourneren?

Mocht de bestelde lamp, onverhoopt niet naar wens zijn, dan geldt de wettelijke zichttermijn van 14 dagen vanaf het moment dat de bestelling in jouw bezit is. Binnen deze termijn mag je het artikel bekijken en beoordelen, tenzij anders vermeld.

Wij hanteren een strak beleid aangaande deze 14 dagen zichttermijn en wijken daar in de regel niet vanaf. Binnen deze gestelde termijn heb je namelijk meer dan voldoende tijd om het product te beoordelen.

Het is dan ook jouw eigen verantwoordelijkheid om de retour binnen deze 14 dagen te melden aan ons. Achteraf om uitstel of coulance vragen, heeft in deze geen zin.

Kan ik als zakelijke afnemer ook retourneren?

Helaas is dat niet mogelijk. In de zakelijke wereld bestaat de zichttermijn niet.

Waarom is mijn retour geweigerd?

Bij Loftlamp.nl doen we er alles aan om onze klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn. Maar we vragen onze klanten ook om zorgvuldig om te gaan met producten die na retournering weer van ons zijn. Wanneer een product duidelijke gebruikerssporen of beschadigingen bevat (welke vooraf niet aan ons zijn doorgegeven), dan behouden wij ons het recht je retourzending in eerste instantie te weigeren. Wel zullen we er alles aan doen om in goede harmonie een bevredigende oplossing te zoeken door samen in gesprek te gaan.

Als je bovenstaande voorwaarden hebt doorgenomen, kun je middels onderstaande formulier een retouraanvraag indienen bij ons. Vul dit formulier zo nauwkeurig mogelijk in zodat we de aanvraag goed kunnen verwerken.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam
Bestaat uit 5 cijfers en is te vinden in de orderbevestiging
Als er bepaalde producten zijn welke je wil houden, noteer dan in bovenstaande veld exact welke producten je gaat retourneren.
Wij ervaren de "Reden van retournerenen" als een bruikbare mening om onze service en kwaliteit te kunnen verbeteren.
Door dit formulier te ondertekenen verklaar je dat je voldoet aan bovenstaande retourvoorwaarden
WhatsApp
Scan de code