Interieurtrends: Kleuren en bijpassende lampen

Interieurtrends: Kleuren en bijpassende lampen

Kleur in jouw interieur

Als we kijken naar de huidige trends op het gebied van interieurinrichting, dan zien we recentelijk dat “kleuren” een belangrijke rol spelen bij de inrichting van een hedendaags interieur. Allemaal witte muren kunnen bijvoorbeeld echt niet meer tegenwoordig. Een strakke, ingetogen of juist vrolijke kleur doet veel met jouw interieur… Maar hoe kan verlichting daarbij helpen? De mogelijkheden zijn eindeloos.

In onderstaande blogpost gaan we daar uitgebreid op in. De techniek en toepasbaarheid van verlichting binnen jouw interieur speelt o.a. een grote rol. Tevens benoemen we de diverse kleurentrends en daarbij hebben we een keuze gemaakt uit ons assortiment lampen waarvan wij zeker weten dat deze de bewuste kleurentrend complementeert.

Sfeer en uitstraling

Lampen spelen een cruciale rol in het beïnvloeden van de sfeer en uitstraling van een interieur, vooral in combinatie met kleurentrends. Hier zijn enkele manieren waarbij lampen een rol kunnen spelen:

Verlichtingskleur en kleurtemperatuur:

Het kleurenspectrum van lampen kan de kleuren in een ruimte beïnvloeden. Warme witte lampen (lagere kleurtemperaturen, bijv. 2700K) creëren een gezellige en intieme sfeer, terwijl koelere witte lampen (hogere kleurtemperaturen, bijv. 4000K) een moderner en helderder gevoel geven.

Lampenkappen en armaturen:

De kleur en stijl van lampenkappen en armaturen kunnen de algehele esthetiek van een ruimte aanvullen of accentueren. Ze kunnen kleuraccenten bevatten die overeenkomen met de kleuren in het interieur. Verderop in dit artikel meer daarover.

Dimbaarheid:

Lampen met dimbare functies bieden flexibiliteit in het aanpassen van de lichtintensiteit aan de gewenste sfeer. Dit is vooral handig voor het creëren van verschillende stemmingen in de loop van de dag.

Lichtkleur in contrast met wandkleuren:

Als je wanden in een bepaalde kleur hebt geschilderd, kun je lampen selecteren die een interessant contrast creëren. Bijvoorbeeld, lampen met warm wit licht kunnen mooi contrasteren met koele blauwe muren.

Lichtspreiding:

Verschillende lampen verspreiden licht op verschillende manieren. Zo kun je kiezen voor uplighters om het plafond te verlichten, wat de ruimte groter kan doen lijken, of voor naar beneden gerichte lampen voor meer focus op specifieke gebieden.

Kortom, lampen zijn niet alleen functioneel, maar ook een belangrijk designelement in een interieur. Ze kunnen de kleuren en sfeer in een ruimte versterken en aanpassen aan jouw persoonlijke voorkeur en de heersende kleurentrends.

Onderstaand bekijken we de diverse kleuren welke momenteel trending zijn en onze bijpassende lampen.

Neutrale en aardse tonen

Neutrale kleuren zoals beige, taupe en lichtgrijs blijven populair omdat ze een rustige en tijdloze uitstraling bieden. Daarnaast zien we veel aardse tinten, zoals terracotta en olijfgroen, die een warme en organische sfeer creëren.

 • Design hanglamp Bahlia Beige No1
  Bahlia Beige No.1
   349,00
 • LED Balk Fold Office Sand
  Fold Office Sand
   979,00
 • Forme Olive Green
  Forme Olive Green
   319,00

Diepe blauwtinten

Diepe blauwtinten, zoals marineblauw en indigo, zijn in opkomst. Ze brengen een gevoel van luxe en sereniteit in een ruimte. Deze kleuren worden vaak gecombineerd met goud- of koperaccenten voor een elegant contrast.

 • Wandlamp Granada Blue
  Granada Blue
   69,00
 • Hanglamp Bickel Petrol
  Bickel Petrol
   139,00
 • Glazen hanglamp Bell 5
  Bell 5
  Vanaf  1.699,00

Botanische groenen

Groentinten, geïnspireerd op de natuur, zijn erg populair. Denk aan smaragdgroen, olijfgroen en saliegroen. Deze kleuren brengen frisheid en een connectie met de natuur in huis.

 • Glazen hanglamp Murano 1D
  Murano 1D
   179,00
 • Glazen hanglamp Rantan 5
  Rantan 5 Medium
  Vanaf  1.399,00
 • Glazen hanglamp Tage 50 Black Green
  Tage 50 Black / Green
   379,00

Warm roze en koraal

Zachte roze en koraaltonen zijn ideaal om een vleugje warmte en levendigheid toe te voegen aan een interieur. Ze worden vaak gecombineerd met neutrale kleuren voor een gebalanceerd effect.

 • Horn Pastel Pink
  Horn Pastel Pink
   329,00
 • Hanglamp Lea 4 Coral
  Lea 4 Coral
   349,00
 • Glazen hanglamp Meduse Royal Pink
  Meduse Royal Pink
   339,00

Rijke aardekleuren

Diepe aardekleuren zoals roestbruin, diep oranje en oker geven een ruimte een warme en uitnodigende uitstraling. Deze kleuren passen goed bij natuurlijke materialen zoals hout en leder.

 • LED hanglamp Esmee Rust
  Esmee Rust
   999,00
 • Glazen hanglamp Meduse Magma
  Meduse Magma
   339,00

Contrastrijke details

Accentkleuren spelen een belangrijke rol in het toevoegen van contrast en persoonlijkheid aan een interieur. Felle kleuren zoals geel, turquoise of rood kunnen als opvallende accenten worden gebruikt.

 • Bahlia Red No.2
  Bahlia Red No.2
   199,00
 • Hanglamp Formal 4 Mustard
  Formal 4 Mustard
   189,00
 • Meduse Mystic Turquoise
  Meduse Mystic Turquoise
   329,00

Zwart-Wit contrast

Een tijdloze combinatie blijft zwart-wit. Dit creëert een stijlvolle, minimalistische uitstraling.

 • Hanglamp Harmony 6 Black
  Harmony 6 Black
   399,00
 • Design hanglamp OPC
  OPC
  Vanaf  1.499,00
 • Aanbieding!
  Hanglamp Rivas Black 2
  Rivas Black No.2
   89,00

Pastelkleuren

Pasteltinten zoals zachtblauw, mintgroen en lichtroze zijn perfect voor het verzachten van een ruimte en het creëren van een rustige sfeer.

 • Glazen hanglamp Balloon 9
  Balloon
   1.099,00
 • Glazen hanglamp Sea View
  Sea View Crystal Spheres 3
   1.599,00
 • Hanglamp Summer Bloom
  Summer Bloom 4
   249,00

Tot slot

Hopelijk heeft deze post je kunnen inspireren of adviseren op het gebied van kleurtoepassing binnen jouw ruimte. Onthoud dat kleurentrends kunnen variëren afhankelijk van regio en persoonlijke voorkeur. Het belangrijkste is dat je kleuren kiest die bij jouw stijl en het gewenste gevoel voor de ruimte passen. Mocht je aanvullend advies willen, neem dan contact met ons op.

0 Reacties
Laat jouw reactie hier achter

WhatsApp
Scan de code